Project Siebold

Japanse en Nederlandse musici ontmoeten elkaar

Er bestaat al lang een sterke en bijzondere band tussen Japan en Nederland. Zo heeft de beroemde 19e-eeuwse Duits-Nederlandse arts en botanicus Philipp von Siebold in de 19e eeuw veel kennis tussen de culturen uitgewisseld. In Leiden is een museum aan hem gewijd, het Siebold Huis. Aan hem is ook de naam ontleend van een samenwerkingsproject tussen een Japans orkest, strijkorkest Nanagen uit Tokio, en het Talent op Podium Orkest uit Leiden. We bundelen onze krachten om in maart 2019 concerten te geven in Nederland en in juli 2019 in Tokio – een zeldzame combinatie! Dit wordt geleid door de jonge Japans-Nederlandse dirigent Kent Moussault. Verder treden een Nederlandse en een Japanse-Nederlandse soliste op.

 

Samen voeren wij werken uit van Wolfgang Amadeus Mozart, Edvard Grieg en de jonge Nederlandse componist Melle Heij. Heij heeft een werk geschreven dat is gebaseerd op een herontdekte Japanse melodie van de hand van Siebold.

 

Programma:
Mozart – Symfonie nr. 29
Mozart – Sinfonia concertante voor viool, altviool en orkest; solisten: Elisa Karen Tavenier (altviool) en Nanami Moussault (viool)
Grieg – Suite Uit Holbergs Tijd
Melle Heij – Die Verhüllung (opdrachtcompositie)

Informatie voor sponsors van dit project