Aankomende concerten

April 2018 – Jonge solisten

Op 15 april 2018 zal een concert plaatsvinden met een aantal jonge solisten (van 14 tot 20 jaar) die met het Talent op Podium Orkest een werk naar keuze zullen uitvoeren. Een prachtige kans voor jonge ambitieuze musici om ervaring op te doen als solist met orkest. Het wordt een leuk en gevarieerd programma, met bijzondere solisten. Het orkest zal onder leiding staan van dirigent Aristide Moari.

Het programma is als volgt (concertvolgorde wordt nader bepaald):

  1. J. S. Bach – Vioolconcert in a. Soliste: Ana Brandao, 19 jaar
  2. J. N. Hummel – deel 2 en 3 uit Fagotconcert. Solist: Pedro Goncalves, 19 jaar.
  3. W. A. Mozart – ‘Fulget amica dies’ en ‘Tu virginum corona’ uit Exsultate Jubilate; ‘L’ho perduta me meschina’ uit Le nozze di Figaro. G. B. Pergolesi ‘Stizzoso mio stizzoso’ uit La serva padrona. Soliste: sopraan Rosa Ligtermoet, 16 jaar
  4. A. Vivaldi – Blokfluitconcert La tempesta di mare (RV433), deel 2 en 3 uit Sopraninoconcert in C (RV443). Soliste: Jasperina Verheij, blokfluit/sopranino, 19 jaar
  5. M. Bruch – Kol Nidrei (arr. voor cello en strijkers). Solist: Isaac Lottman, 14 jaar
  6. K. Ditters von Dittersdorf – Contrabasconcert nr. 2 in E. Soliste: Sasha Witteveen, 15 jaar

Het concert zal plaatsvinden in de Petruskerk in Leiden, op 15 april om ca. 14:00 u.

Oktober 2018 – Tjaikovski en Bruch o.l.v. Dominic Seldis

Op 23 oktober 2018 zal het Talent op Podium Orkest een stevig programma uitvoeren, met o.a. het eerste pianoconcert van Tsjaikovski en het dubbelconcert voor altviool en klarinet van Max Bruch. Het concert zal worden uitgevoerd in de prachtige Stadsgehoorzaal van Leiden, en zal onder leiding staan van dirigent Dominic Seldis.

Eerdere concerten

Festijn van Tachtig, oktober 2017

Het T.O.P. Orkest is in oktober 2017 een bijzondere samenwerking aangegaan met Stichting Feest der Poëzie. Het Feest der Poëzie heeft op 27, 28 en 29 oktober 2017 in het prachtige Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam het Festijn van Tachtig georganiseerd, een groot driedaags festival rond de dichtersgroep de Tachtigers, die actief waren in de jaren tachtig van de negentiende eeuw. Willem Kloos, Frederik van Eeden en Jacques Perk zijn enkelen van de bekende dichters uit die groep. Op de tweede dag van het festival heeft het T.O.P. Orkest met soliste Laurène Baron de hymne voor viool en orkest en met sopraansoliste Susanne Winkler en tenorsolist Walther Deubel enkele orkestliederen van de Nederlandse componist Alphons Diepenbrock (1862-1921) uitgevoerd, dit alles in een arrangement van Vincent Martig. Daarnaast is een speciale opdrachtcompositie van componiste Kaori Neus in première gegaan, behorend bij een voor de gelegenheid geregisseerde korte film en de voordracht van het grote gedicht ‘Mijn liefste was dood’ van Herman Gorter. Dit orkestproject stond onder leiding van dirigent Aristide Moari.


 

 

 

 

 

Volkshuis, mei 2017

De eerste officiele concerten van het T.O.P. Orkest waren op 19 en 20 mei 2017 in het theater van het Leidse Volkshuis te Leiden. We hebben een feestelijk openingsconcert gegeven waarbij maarliefst 4 solisten de kans hebben gekregen met het orkest op te treden. We hebben een prachtig programma samengesteld:

J.S. Bach – Dubbelconcert voor viool en hobo
W.A. Mozart  – Symfonie nr 29
W.A. Mozart – Dubbelconcert voor fluit en harp
A. Marcello – Hoboconcert in d

Voor maart 2018 hebben we ook alweer plannen. We zullen dan hoogstwaarschijnlijk het eerste pianoconcert van Tsjaikovski uitvoeren. De rest van het programma is nog in de maak.


Oktober 2015

Op 17 oktober 2015 vond het eerste (nog officieuze) concert plaats van een solist met een orkest waaruit later de stichting zou voortkomen. Pianist Arthur den Haan voerde het 1e pianoconcert van Bach en het 23e pianoconcert van Mozart uit, begeleid door een voor de gelegenheid samengesteld orkest van 22 enthousiaste musici onder leiding van Dominic Seldis. Daarnaast speelden de strijkers de Serenade for Strings van  Elgar. Het concert was een groot succes. De zaal was te klein voor het aantal mensen dat wilde komen en er kwamen veel bezoekers die niet eerder bij klassieke concerten geweest waren. De reacties van het publiek waren zeer positief.

Om opnames te beluisteren, klik hier.