Concerten

Het T.O.P. Orkest is onlangs een bijzondere samenwerking aangegaan met Stichting Feest der Poëzie. Het Feest der Poëzie organiseert op 27, 28 en 29 oktober 2017 in het prachtige Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam het Festijn van Tachtig, een groot driedaags festival rond de dichtersgroep de Tachtigers, die actief waren in de jaren tachtig van de negentiende eeuw. Willem Kloos, Frederik van Eeden en Jacques Perk zijn enkelen van de bekende dichters uit die groep. Op de tweede dag van het festival voert het T.O.P. Orkest met soliste Laurène Baron de hymne voor viool en orkest en met sopraansoliste Susanne Winkler en tenorsolist Walther Deubel enkele orkestliederen van de Nederlandse componist Alphons Diepenbrock (1862-1921) uit, dit alles in een arrangement van Vincent Martig. Diepenbrock kan gelden als de huiscomponist van de Tachtigers en is een van de grootste componisten die ons land heeft gekend. De orkestliederen zijn geschreven op teksten van die dichters. Een van de liederen wordt door Sebastian Diakakis Nilo georkestreerd vanuit een versie voor zang en piano. Daarnaast gaat een speciale opdrachtcompositie van componiste Kaori Neus in première, behorend bij een voor de gelegenheid geregisseerde korte film en de voordracht van het grote gedicht ‘Mijn liefste was dood’ van Herman Gorter. Dit orkestproject staat onder leiding van dirigent Aristide Moari.

Een uniek concert dus. Houd het T.O.P. Orkest (via de site en Facebook pagina) en het Feest der Poëzie (www.feestderpoezie.nl) dus in de gaten!

 

 

 

 

Vorige concerten

De laatste concerten waren op 19 en 20 mei 2017 in het theater van het Leidse Volkshuis te Leiden. We hebben een feestelijk openingsconcert egeven waarbij maar liefst 4 solisten de kans hebben gekregen met het orkest op te treden. We hebben een prachtig programma samengesteld:

J.S. Bach – Dubbelconcert voor viool en hobo
W.A. Mozart  – Symfonie nr 29
W.A. Mozart – Dubbelconcert voor fluit en harp
A. Marcello – Hoboconcert in d

 

Voor maart 2018 hebben we ook alweer plannen. We zullen dan hoogstwaarschijnlijk het eerste pianoconcert van Tsjaikovski uitvoeren. De rest van het programma is nog in de maak.


Op 17 oktober 2015 vond het eerste concert plaats van een solist met een orkest waaruit later de stichting zou voortkomen. Pianist Arthur den Haan voerde het 1e pianoconcert van Bach en het 23e pianoconcert van Mozart uit, begeleid door een zelf bij elkaar gezocht orkest van 22 enthousiaste musici onder leiding van Dominic Seldis. Daarnaast speelden de strijkers de Serenade for Strings van  Elgar. Het concert was een groot succes. De zaal was te klein voor het aantal mensen dat wilde komen en er kwamen veel bezoekers die niet eerder bij klassieke concerten geweest waren. De reacties van het publiek waren zeer positief.

Om opnames te beluisteren, klik hier.